sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Miltä piha näyttää huhtikuussa?

Haravointia, leikkaamista, siistimistä, mullan lisäystä ja kastelua 

Sieltä täältä olen siistinyt pihaa. Leikkasin jaloangervot alas. Töyhtöangervoakin lyhensin lisää. Taloyhtiön puolesta idänvirpiangervoa on leikattu, se on nyt noin metrin korkeudella. Vanhoja puunkantoja kaivoin pari pois. Häiritsivät, vaikka maantasalla olivatkin. Merkitsin narsissit, jotta eivät jäisi jalkoihin. Kukkapenkin kukkia kastelin. Lisäsin myös multaa.

Hyvin paljas kukkapenkki. 2014.



Tuijille suojan vaihto 

Tuijille täytyi vaihtaa huput, ne kun lentelivät tuulessa, vaikka kuinka hyvin sitoi. Juuttisäkit ovat pysyneet päällä. Lisäsin tuijille kuorikatetta ja kastelin. Olisi saanut kastella varmaan aiemminkin.

Juuttihuput tuijilla pysyivät kovallakin tuulella paikoillaan. 2014.



Syksyn kukat

Syksyn kanervat kestivät kevääseen. Oli sääli laittaa callunat ja kellokanervat pois kevät- ja kesäkukkien tieltä. Etenkin callunat näyttivät mielestäni edelleen hyviltä. Tässä kohtaa siis onnistuin. Talven kasvien istutus onnistui syksyllä. Kastelulla pääpaino kai.

Callunat huhtikuussa. 2014.



Pihan sisustusta 

Kyllästyin etupihan tummaan ilmeeseen ja betonilaatoilla olleisiin valkoisiin juoviin. Sotkuinen näky korjaantui ruskeilla painekyllästetyillä puulaatoilla. Lisäsin samanlaisen valoverhon, joka takapihallanikin on ollut, myös etupihalle. Aika luksusta vanhan rivitalon näköön :) Vielä, kun asuntoni lattian saisi uusia ja takapihan betonilaatoille tehtyä ihmeellisen suoristavan taian.

Ruskeat puulaatat peittämässä epäsiistejä betonilaattoja.
Valkoinen verho etupihalla keventämässä. Samalla tavalla laitoin
takapihalle jo viime vuonna terassin ovelle valoverhon. 2014.




Alppikärhö 

Jännittää, miltä alppikärhön elämä vaikuttaa säiden lämmettyä ja viimeistään kesäkuun alussa. Nyt on hyvin kuivan näköinen.

Alppikärhö keväällä. 2014. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi, kommentit tarkistetaan ennen julkaisemista.