torstai 7. toukokuuta 2015

Vappuduunia puutarhassa ja ruukkukukkien hankintaa


Kasvimaalaatikoiden siistimistä

Vapun aikana tuli tehtyä kaksi lähes kahdeksan tunnin työpäivää puutarhassa. Kasvimaalaatikoiden siistimistä taas, yhdelle siskoistani harvensin mansikkamaatani, ruohosipuli ja amppelimansikan taimi lähti hänelle myös. Lisäsin tuoretta multaa ja möyhin ensimmäistä kasvimaalaatikkoa, jossa on monivuotisia kasveja.


Rakuuna toukokuun alussa kasvimaalaatikossa. 2015.



Ruohosipuli toukokuun alussa. 2015. 



Muita puuhailuita ulkona, scilloja olen kevään mittaan poiminut ja koittanut saada niitä istutettua rajatummalle alueelle näyttävämpänä. Siirsin lisää puutarhakalusteita takapihan terassille ja istutin kukkia. Puiset terassilaatat pesin öljyämistä varten. Takapihan kynttilälyhtytolpat ja köynnöskehikon öljysin samalla.

Olen säästölinjalla, tai ainakin yritän. Koitan hyödyntää monivuotisia kasvejani amppeleissa. Harsoja käytettävä toukokuussa öisin ja maljaköynnöstä nostan sisälle.



Puutarhamyymälöissä lompakolla vartija

Puutarhamyymälöihin uskaltauduin ja pysyin jokseenkin budjetissa. Ostoksilta mukaan lähti heti vapun jälkeen kesäkukkamultaa, kanankakka-lannoitetta ja kesäkukkia. Ostin myös pellavaöljyä painekyllästetyille puulaatoille ja muille puurakenteille.

Toiselta ostosreissulta ostin lisää kukkia ja puutarhamultaa. Kasvihankinnat toukokuun alussa: intianminttu, maljaköynnös, orvokki, ruukkuneilikka ja loistokärhö. Toiselta reissulta tulivat muratti, runkoruusu ja sitruunamelissa.

Ensimmäiset istutukset ruukkuihin tehty. Orvokkia, intianminttua ja maljaköynnös.
Vielä odottavat runkoruusu, muratti ja sitruunamelissa. 2015.



***

Tulevat blogipäivitykset ensimmäisillä istutuksilla, kunhan saan työt ja kuvaukset tehtyä.
Ruukku- ja amppelikasvit - muratti, intianminttu, maljaköynnös, orvokki ja ruukkuneilikka
Köynnökset - loistokärhö
Yrtit - sitruunamelissa
Marjat- ja pensaat - amppelimansikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi, kommentit tarkistetaan ennen julkaisemista.