tiistai 19. toukokuuta 2015

Köynnökset - loistokärhö , maljaköynnös ja keijunmekko

Loistokärhö

Sinivioletin loistokärhön (Clematis Xerxes) kanssa ajattelin kokeilla, selviääkö se monivuotisena ruukussa. Tämä loistokärhö kasvaa kolmessa vuodessa 3 m:ä korkeaksi. Loistokärhö kukkii kesäkuulta elokuulle. Laitoin kärhön kanssa samaan isoon ruukkuun neilikan. Istutusten väliin käytin juuriestekangasta. Neilikka kuitenkin kestää vähemmän aikaa, joten kärhön juuret säilyisivät neilikan poistosta huolimatta.
Aiemmin blogissani loistokärhö:
http://lomallapuutarhassa.blogspot.fi/2013/06/koynnokset-lumikarho-ja-loistokarho.html



Maljaköynnös

Maljaköynnöksen istutin samaan kapeaan, mutta korkeahkoon ruukkuun obeliskin kanssa, missä minulla oli viimevuotinenkin. Maljaköynnöksen väri on upean pinkinpunainen, siinä on jo reilusti kukkia sekä nuppuja.
Aiemmin blogissani maljaköynnös:
http://lomallapuutarhassa.blogspot.fi/2013/06/koynnokset-lumikarho-ja-loistokarho.html


Maljaköynnös toukokuun puolivälissä. 2015. 



Keijunmekko

Keijunmekko on monivuotinen köynnös, jota kasvatetaan myös yksivuotisena ruukuissa ja amppeleissa. Violettiin vivahtavat vaaleanpuna-punaiset kukat. Kukan uloimman osan eli verholehtien sisältä tulee torvimaiset osat tummemman punaisena violetin sävyllä. Kellomainen kukka säilyy pitkään ja kasvu runsastuu syksyä kohti. Keijunmekko ei kestä pakkasta. Sopii aurinkoon ja puolivarjoon, vaikka minä ostin keijunmekon myyjältä varjoisaan paikkaan. Amppelissa kasvu saadaan leveämmäksi, kun pidempiä varsia lyhennetään. Kukinta kestää kesäkuulta syyskuulle. Kastelun tarve keskikokoinen, istutus multavaan maahan. Korkeus 200-300 cm.
Lisää tietoa keijunmekosta:
http://www.kekkila.fi/kasvikirjasto/rhodochiton-atrosanguineus?t=information


Keijunmekko etupihan katoksessa
toukokuun puolivälissä. 2015.

Keijunmekko heinäkuun alussa, 2015. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi, kommentit tarkistetaan ennen julkaisemista.