sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Heinäkuun helle

Vihdoin saimme lämpöä enemmän heinäkuun alussa. Päivitin kuvia vanhoihin postauksiin mm. amppelitomaatista, keijunmekosta, ruukkuneilikasta ja poutapilvestä. Linkityslaiskuus iski, joten en nyt linkitä, mutta tosiaan heinäkuussa kasvien koko nähtävissä kuvista.

Idänvirpiangervon leikkasin takapihalla kapeammaksi ja matalemmaksi (ei kuvaa).

Maljaköynnöksessä on nuppuja, mutta mielestäni harvempi kukinta on tämän vuoden kasvillani. Keijunmekko porskuttaa, siitä on tullut yksi suosikeistani. Kauniit lehdet ja kukat kestävät pitkään. Keijunmekko rehevöittää etupihan ilmettä ja kasvaa varjossa. Kukat ovat monipuolisen näköiset, niillä on kolme eri näköä eri vaiheissa. Yhdessä vaiheessa ulos työntyvä kukinto tosin näyttää epäilyttävästi miehen sukupuolielimeltä, joten siitä miinuksia :D

Kesäkukkien kylvö siemenistä on vähintään puoliksi epäonnistunut. Liian varjoisa ja kostea paikka muutamalla kylvöalueella.

Etu- ja takapihalla tuli kasvien siirtoa. Etupihalta poistin kärsineen kääpiöserbiakuusen ja siirsin parin kääpiökatajan paikkaa. Takapihalla laitoin köynnöskehikon edustalle laikkukirjokanukan ja siirsin kehikon taakse viheröittämään yhden setin keltapäivänliljaa.

Takapihalla vanhoista monivuotisista kukista ovat auenneet keltapäivänlilja ja pioni.


Maljaköynnös vasemmalla ja keijunmekko oikealla heinäkuun alussa. 2015.


Kesäkukkkien kylvön onnistuminen on vielä epävarmaa heinäkuun alussa. 2015. 


Taka- ja etupihan istutuspaikkojen muutoksia heinäkuun alussa. 2015. 


Asuntoni vanhoista kukista pioni ja keltapäivänlilja heinäkuun alussa. 2015. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi, kommentit tarkistetaan ennen julkaisemista.